Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Μιανμάρ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πέντε επαρχίες

Ανυπολόγιστες υλικές ζημιές
ΕRΤ.GR

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε επαρχίες στην Μιανμάρ από το στρατιωτικό καθεστώς, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε ο τροπικός τυφώνας Ναργκίς. Περισσότεροι από 240 οι νεκροί

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε επαρχίες στην Μιανμάρ από το στρατιωτικό καθεστώς, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε ο τροπικός τυφώνας Ναργκίς. Αξιωματούχος του υπουργείου Πληροφόρησης ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα αυτό το Σαββατοκύριακο του κυκλώνα Ναργκίς από το νότιο τμήμα της Μιανμάρ. "Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, 19 άτομα συνολικά έχασαν τη ζωή τους στο Ρανγκούν και 222 στην περιοχή του Ιραουάντι", δήλωσε ο υπεύθυνος. Το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Μιανμάρ μετέδωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 243.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι το Δέλτα του Ιραουάντι, όπου το 50% των κτιρίων σε ορισμένες πόλεις έχει καταρρεύσει ή υποστεί ζημιές. Η Γιανγκόν παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με συντρίμμια από στέγες που έπεσαν, δέντρα που ξεριζώθηκαν και κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Ναργκίς στην Γιανγκόν και στις γύρω περιοχές. "Δεν φαίνεται να έχουμε πολλούς νεκρούς, αλλά σίγουρα έχουν καταστραφεί περιουσίες και υποδομές", τόνισε ο Τέριε Σκάβνταλ από την Μπανγκόκ.

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης πριν το πέρασμα του κυκλώνα και οι αξιωματούχοι του UNOCHA θα συναντηθούν αργότερα σήμερα στην Μπανγκόκ για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Ο κυκλώνας Ναργκίς μετακινείται προς τη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου ήδη σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: