Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου στη Βαγδάτη

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα, τραυματίστηκαν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, σύμφωνα με απολογισμό αυτοπτών μαρτύρων και νοσοκομειακών πηγών.

Στόχος της επιδρομής, στη διάρκεια της οποίας εκτοξεύθηκαν πολλοί πύραυλοι, ήταν ένα μικρό οίκημα πλάι στο νοσοκομείο Αλ Σαντρ, στο κέντρο της υποβαθμισμένης αυτής συνοικίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως αίθουσα ανάπαυσης των επισκεπτών.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, προσθέτοντας ότι στόχος της ήταν «γνωστά εγκληματικά στοιχεία». Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η αποτίμηση των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες.

Παράλληλα, περισσότεροι από 70 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχειρήσεων του ιρακινού και αμερικανικού στρατού μετά την διπλή επίθεση την Πέμπτη σε σουνιτική επαρχία βόρεια της Βαγδάτης που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό 66, ανακοίνωσε ιρακινός στρατηγός.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον οκτώ σιίτες μαχητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αμερικανικές δυνάμεις στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, όπως ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό στρατό. Οι συγκρούσεις άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στη συνοικία αυτή, των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, που αποτελεί προπύργιο του Μοκτάντα Σαντρ.

Τρεις «εγκληματίες σκοτώθηκαν από πυρά τεθωρακισμένου, όταν επιτέθηκαν εναντίον ιρακινών στρατιωτών και άλλοι πέντε σκοτώθηκαν σε δύο άλλα επεισόδια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Οι μάχες στην Σαντρ Σίτι έχουν προκαλέσει το θάνατο σε 900 ανθρώπους στο σύνολο των 1.073 Ιρακινών που έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα τον Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημα ιρακινά στοιχεία. Το κίνημα του Μοκτάντα Σαντρ κατηγορεί τον αμερικανικό στρατό ότι «σκοτώνει γυναίκες και παιδιά» και καταγγέλλει τις ενέργειες του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι, ο οποίος επιμένει στην απόφαση του να εξολοθρεύσει τους μαχητές του σιίτη κληρικού.

Δεν θυμάμαι καλά... ο Χίτλερ βομβάρδισε ποτέ νοσοκομείο;

αναδημοσίευση από: http://news.pathfinder.gr/world/iraq/473464.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: