Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μαΐου για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα εισοδηματικά και τις συλλογικές συμβάσεις αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο για το θέμα του ΟΤΕ, όσο και για την παραχώρηση των εμπορευματικών σταθμών των λιμανιών σε ιδιώτες. Συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μαΐου για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα εισοδηματικά και τις συλλογικές συμβάσεις αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το απεργιακό πρόγραμμα προβλέπει 24ωρη απεργία σε ΟΤΕ και λιμάνια και 3ωρη στάση εργασίας (12 με 3 το μεσημέρι) στο δημόσιο, τη ΔΕΗ ,την ΕΥΔΑΠ, την Ολυμπιακή και τα ΕΛΤΑ.

Εν τω μεταξύ, χειρόφρενο τραβούν την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαΐου οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας αυξήσεις στα κόμιστρα μεγαλύτερες από 5% , οι οποίες , όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Μεταφορών, θα ισχύσουν από τις 19 Μαΐου.

Επ’ αόριστον συνεχίζεται και η απεργία που πραγματοποιούν από την αρχή της εβδομάδας οι ιδιοκτήτες φορτηγών εθνικών μεταφορών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων , διεκδικώντας και αυτοί, μεταξύ άλλων μεγαλύτερες αυξήσεις στα κόμιστρα, αλλά και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει για τα απογεύματα της Παρασκευής.

ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

Δεν υπάρχουν σχόλια: