Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι πιο βρώμικο και από το κάθισμα της τουαλέτας

Διαβάστε και αυτό....

HEALTH.IN.GR

Λονδίνο — Ορισμένα πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών «φιλοξενούν» πιο επιβλαβή βακτήρια και από το κάθισμα της τουαλέτας, σύμφωνα με έρευνα που έφερε στο φως το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Η καταναλωτική οργάνωση Which? σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο εξοπλισμός γραφείου στις κτιριακές της εγκαταστάσεις στο Λονδίνο «φιλοξενεί» βακτήρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Πήτερ Γουίλσον μικροβιολόγος του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εκ των 33 πληκτρολογίων που εξετάστηκαν, τέσσερα κρίθηκαν ως επικίνδυνα για την υγεία και ένα περιείχε πέντε φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ειδικό, το πληκτρολόγιο είναι «αντανάκλαση του τι υπάρχει στην ρινική κοιλότητα και το έντερο του χρήστη του».

Τα δείγματα ελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2008 και μάλιστα μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις, ένα πληκτρολόγιο κρίθηκε ότι έπρεπε να αφαιρεθεί, να τεθεί σε καραντίνα και να απολυμανθεί άμεσα. Είχε 150 φορές περισσότερα βακτήρια πάνω από το αποδεκτό όριο και πέντε φορές περισσότερη βρωμιά από το κάθισμα της τουαλέτας.

Ο Δρ. Γουίλσον επισημαίνει ότι η χρήση από κοινού ενός πληκτρολογίου μπορεί να σηματοδοτήσει την μετάδοση ασθενειών μεταξύ των υπαλλήλων. «Αν μπορούσε το κοινό να δει δια γυμνού οφθαλμού τι αναπτύσσεται σε ένα πληκτρολόγιο, θα διαπίστωνε δυστυχώς ότι πρόκειται για μια αντανάκλαση των μικροοργανισμών που περιέχει η μύτη μας και το έντερο μας», σημειώνει.

Μια κύρια αιτία για την βρωμιά που συσσωρεύουν τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι η κακή συνήθεια των εργαζομένων να τρώνε στο γραφείο, με τα ψίχουλα να «ενθαρρύνουν» την ανάπτυξη των βακτηρίων. Η κακή σωματική υγιεινή, όπως το πλύσιμο των χεριών μετά την χρήση της τουαλέτας επίσης μπορεί να έχει μερίδιο ευθύνης.

Η Σάρα Κίντερ της καταναλωτικής οργάνωσης Which? συμβουλεύει να καθαρίζουμε τακτικά με στόχο την πρόληψη προβλημάτων υγείας. Η σκόνη και τα ψίχουλα των τροφών θα πρέπει να τινάζονται από το πληκτρολόγιο και με ένα μαλακό πανί να σκουπίζεται, ενώ απαραίτητη είναι και η απολύμανση με ειδικά πανάκια που περιέχουν αλκοόλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσε ότι ένα πληκτρολόγιο γραφείου περιέχει 400 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας γραφείου.

Επίσης, συγκριτικά με τους άνδρες, οι γυναίκες κατά μέσο όρο είχαν τριπλάσιες ή τετραπλάσιες ποσότητες μικροβίων στα πληκτρολόγια τους και γενικώς στην επιφάνεια εργασίας τους.

Γιαυτό λοιπόν γρήγορα όλοι απολύμανση!!!! Προσοχή,απαγορεύεται το betadine!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: