Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Επίκαιρη ερώτηση Παπανδρέου για τον ΟΤΕ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή περισσότερες πληροφοριές, για την «κατάργηση του δημοσίου ελέγχου στον ΟΤΕ». Ο κ. Παπανδρέου περισσότερες πληροφοριές υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «εκποιεί τον ΟΤΕ και παραδίδει τη διοίκηση του Οργανισμού έναντι πινακίου φακής σε μια ξένη, ουσιαστικά κρατική, τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση, χωρίς να εξηγεί ούτε τους λόγους, ούτε τα πιθανά οφέλη για τον ΟΤΕ, για τους καταναλωτές, και για την ελληνική οικονομία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου ερωτά τον πρωθυπουργό γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε αφανείς διαδικασίες εκχώρησης της διοίκησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom και «γιατί καταργεί με την επικείμενη συμφωνία το δημόσιο έλεγχο και υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».

Το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή, με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Οργάνου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, στην οποία συμμετέχουν ο Νομάρχης Πύργου, Χαράλαμπος Καφύρας, ο Δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και ο Δήμαρχος Αμαλιάδας και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ηλείας, Ιωάννης Λυμπέρης.

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το «Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης» θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος για το Περιβάλλον και τη Χωροταξία του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης και ο εισηγητής ΚΤΕ ΠΕΧΩΔΕ, Γιάννης Μανιάτης.

ΑΝΤ1


Δεν υπάρχουν σχόλια: