Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Δυνατότητα παράκαμψης του αρ.16

Τη δυνατότητα παράκαμψης του άρθρου 16 για τη δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του

Τη δυνατότητα παράκαμψης του άρθρου 16 για τη δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην Ημερησία.

Ο κ. Στυλιανίδης περισσότερες πληροφοριές αναφέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη μορφή του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις και τους όρους που θα πρέπει να τίθενται από έναν ειδικό εκτελεστικό νόμο.

Ο Υπουργός αναφέρεται στο ενδεχόμενο να αποφασίσει το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του ελληνικού Συντάγματος, χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη δυσάρεστη και προσβλητική για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Όσον αφορά το δημόσιο πανεπιστήμιο, τονίζει πως πρέπει να μείνει όρθιο αφού προηγουμένως αναβαθμιστεί ποιοτικά μέσα από τη μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει.

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενόψει της εφαρμογής του νέου νόμου-πλαισίου για την αυτονομία τους. Η επόμενη Τρίτη θεωρείται κρίσιμη ημέρα, με τις εκλογές πρυτανικών αρχών από το σύνολο των φοιτητών, όπως προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες αυξήσεις στα δίδακτρα για το σχολικό έτος 2008-2009, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 40%, ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

ΝΕΤ 105.8

Δεν υπάρχουν σχόλια: